Var rädd om dina finskor

Ett par nya finskor är långt ifrån en billig investering för de allra flesta. Därför är något man absolut inte vill vara med om att de tappar formen eller börjar lukta efter enbart några veckors tid av användning. När man köper kvalité kan man tycka att livslängden bör hålla i sig lite längre än så, men samtidigt får man inte glömma bort hur mycket stryk en sko faktiskt tar. När du köpt en finsko gör du därför bäst i att hjälpa dess fortlevnad på traven, genom att inhandla bra och bevarande produkter som hjälper dig att ta hand om din nya favoritsko.

Skoblock

Något som väldigt få människor verkar ha vetskap om är vad ett skoblock är och därigenom även dess användningsområde. Ett skoblock är något som är utformat för att efterlikna din fot och som placeras i skon efter det att du tagit av dig skon vid dagens slut. Skoblocket hjälper då till att hålla formen på skon, något som annars kan förändras efter bara en kortare tids användning. Extra bra modeller av obehandlat cederträ hjälper dessutom att suga ut fukt samt neutralisera dålig lukt. Vi svettas dagligen en hel del om våra fötter, faktiskt mer än vad många är medvetna om. Detta är bland annat det som medverkar till att påverka materialet så att det kan tappa formen, men som ni säkert förstår även till att skorna kan dra på sig en dålig lukt. På Skolyx.se hittar du skoblock av absoluta toppklass, något som faktiskt kan att bli en pengabesparande investering på sikt, samtidigt som dina skor kommer se bättre ut under hela sin livslängd. Du hittar produkter som passar både dam som herr.

Rengöring

Skor är till för att brukas och när man gör så medföljer även naturligt att du kommer smutsa ner skorna, även om du inte hoppar i varenda vattenpöl du stöter på. Det är viktigt att du rengör dina skor med produkter som inte skadar materialet, utan som är skonsamt för detta. Och att du använder dig av en borste som inte är alltför grov och som därför kan komma att skada ytan.