Underhåll naglarna på ett skonsamt sätt

Naglarna är bland det viktigaste att underhålla och vårda för många personer. Det gäller att de blir både estetiskt tilltalande men även friska och starka så de tål påfrestningar. Vem har inte fått sin eftermiddag förstörd av att man har brutit av en nagel? Att bli av med en nagel kan vara både smärtsamt och ödesdigert för en fräsch look.

Viktigaste komponenterna

Vad ska man då använda sig av för produkter för att på ett skonsamt sätt underhålla sina naglar så de både får en vacker lyster men även styrka och tålighet? Det finns många olika tillvägagångssätt. Bland det viktigaste är att minimera slitaget och använda en nagelolja.

Minimera slitaget på naglarna

Om du är en person som biter på naglarna eller river bort cuticles och nagelflagor så måste du omedelbart sluta med detta. Att sluta bita på naglarna kan vara utmanande för många personer, och det finns hjälp att få på apoteket i form av nagellack man penslar på som smakar illa. När man sedan biter i nageln blir det både en påminnelse om att inte bita och även motbjudande att fortsätta. Se till att fila dina naglar regelbundet och du kan även använda en nagelpoleringsfil men inte för ofta efter som den slipar bort en hel del av den tunna nagelytan. Att använda poleringsfil på naglarna för ofta kan resultera i onödigt slitage.

Fukt och näring

För att ge naglarna näring och fukt kan det vara en god idé att investera i en nagelolja. Det finns många olika sorter och märken på marknaden till olika priser.