Färga håret hemma

Det är ett omdiskuterat ämne, att färga sitt hår själv. Frågar du din frisör vill de säkert inte att du ska göra det och det kan man förstå med tanke på att det kan bli svårare nästa gång du är där om det är en helt annan färg samtidigt som de såklart vill ha kunder. Men, ibland kanske du helt enkelt inte har råd att gå till frisören. Idag går vi igenom vad som är bra att tänka på när du ska färga håret hemma. Det som kan vara bra att tänka på först och främst att inte försöka färga ditt hår en alltför drastisk färg, då är det absolut bättre att gå till en frisör. Försök satsa på något enkelt som inte kräver för mycket av dig.

Olika typer av färg

Det finns olika typer av färg; intensivtoning, toning och färginpackning. En intensivtoning håller längre än en vanlig toning och består alltid av två komponenter, det vill säga en tub och en kräm. Färgen går djupare in i strået vilket för att det håller längre, men samtidigt blir utväxten mer markant vilket kan vara bra att tänka på. En vanlig toning är perfekt om du vill få en nyansskillnad på ditt hår och tvättas ur efter cirka åtta tvättar. Det är perfekt om du söker efter en uppfräschning men samtidigt som du vet kommer försvinna, vilket kan vara skönt att veta om det inte blir helt perfekt. En färginpackning är den mildaste varianten och är en inpackning som vårdar och fräschar upp ditt hår med färgpigment. Denna kan användas regelbundet och fungerar bra för dig som vill ha en enkel uppfräschning utan att slita på håret för mycket.

Ljust hår

När det kommer till att ljusa upp sitt hår är det alltid väldigt riskfyllt att göra hemma för man vet inte hur det slår. Du bör alltid rådfråga en frisör i detta läget. Om du endast är ute efter att få bort gula toner i ditt blonda hår kan vi tipsa om antingen silverschampo eller en hårinpackning. Anledningen till att håret lätt blir lite gulare med tiden efter ditt frisörbesök är att de oftast applicerar en toning med kallare färg som försvinner med tiden. Några ytterligare tips för att hålla din färgton bättre är att inte tvätta håret alltför ofta, sikta på en till två gånger i veckan. Använd färginpackning eller silverschampo en gång i veckan. Lycka till!