Mode för salta bad

Vi svenskar älskar att bada och koppla av med sand under fötterna. Det gäller både på hemmaplan och utomlands när vi semestrar i länder som Grekland eller Spanien. För den som badar mycket eller tillbringar tid vid stranden är baddräkten såklart ett av sommarens stora nyckelplagg. Helst vill vi ha minst två att växla mellan så att det alltid finns ett torrt ombyte i beredskap.

Somriga retrotrender

Grundläggande när du köper baddräkt är att välja en tidlös modell av hög kvalitet som du kan ha i flera säsonger utan att tröttna på eller att den slits ut. Precis som för mode i övrigt kommer det varje år nya baddräktstrender som du kan inspireras av. Under 2020 handlar dessa mycket om retroinspirerade stilar med influenser från exempelvis 1990-talet. Täckande underdelar med hög midja är vanligt liksom BH:ar med markerad bygel.

Grafisk färgskala

En annan tendens inom årets badmode är den grafiska som innebär mönster i svartvitt, men även colourblocking med grundfärger som rött, blått och gult. Klädsam asymmetrisk skärning syns ofta. Den kan du med fördel även bära tillsammans med ett par jeans och sandaler på after beachen. Numera finns det ett stort utbud av badkläder också online till exempel hos den välsorterade butiken Phax som har både bikinis och hela baddräkter.