Mogen hud

Om du passerat 45-50  sträcket kanske det är dags att se över vilka hudprodukter du använder för att ta hand om din hud på bästa sätt. Det är en djungel därute med alla produkter men förhoppningsvis kommer det klarna lite. Ett bra tips med ett brett urval av produkter för mogen hud hittar du på nätet.

Vad är en mogen hud?

En mogen hud kännetecknas av att spänsten i huden har försvunnit något och den upplevs mer slapp. Även rynkor och linjer är mer tydligt framhävda och huden känns torrare. Detta är en naturlig process eftersom då man blir äldre får kroppen svårare att producera nytt elastin och kollagen vilka bryts ned hela tiden. Cellomsättningen går långsammare. Saker som påverkar hudens åldrande är utsättningen för UV strålar, rökning, gener och miljöföroreningar. Det går inte att åtgärda eller stoppa denna process, men du kan använda rätt typ av produkter som lindrar och bromsar ned skeendet.

Hur bör jag ta hand om huden?

Det en mogen hud behöver främst är återfuktning. Ingredienser såsom retinol och antioxidanter bidrar till att hjälpa huden göra mer kollagen, släta ut rynkor och ge mer lyster. AHA-syror kan göra att huden slätas ut. Hudvårdsrutinen ser ut som för de flesta andra hudtyperna. Använd en ansiktsrengöring, ansiktsvatten, serum samt dag och nattkräm. När det kommer till smink kan det vara bra att införskaffa produkter som även dem är anpassade för mogen hud. Du vill tona ned dina rynkar och få mer lyster till din hy. Ett bra första steg är att använda primer som slätar ut hyn som grund innan foundation. Sedan kan du använda en lättare foundation så det inte upplevs ”kakigt”. Du kan använda antingen en flytande eller ett mineralpuder. Där huden är slät kan du med fördel lägga på lite highlighter för att få till lystern. Se till att hålla dina ögonbryn plockade för att på så sätt lyfta upp ögat något, dock bör de inte vara för mörka och markanta. En läppenna är bra att använda innan läppstiftet för att hålla det på plats. Du kan läsa mer om detta här. Lycka till!