Välj rätt accessoarer till din outfit

Accessoarerna kan verkligen sätta pricken över i:et på en outfit och det är därför klokt att välja dem med omsorg. Nu behöver det så klart inte finnas bara ett rätt val; tvärtom kan det finnas många val som fungerar utmärkt. Men det finns också många val som kanske inte skulle fungera så bra.

Var försiktig med att matcha allt

Att ha ett par matchande objekt i en outfit kan vara riktigt snyggt och hjälpa till att skapa en sorts röd tråd genom allt. Men samtidigt går det att matcha för mycket och det ser sällan väldigt bra ut. Istället för att försöka matcha alla accessoarer i stil, färg, former och liknande, är det bättre att satsa på ett par enstaka matchande accessoarer och fylla ut med mer neutrala eller diskreta objekt.

Accessorera på rätt håll

Det gäller också att tänka på var du bör lägga mer fokus på dina accessoarer. Här är det mest en fråga om balans och det uppnår du oftast genom att accessorera där du har tomrum. Säg till exempel att du har en kortärmad eller en ärmlös outfit. Armarna kan nu klassas som ett tomrum där du då kan välja ett snyggt armband eller till och med ett armbandsur som passar  ihop med helheten.