Nagelpiercing

Nagelpiercing är en relativt ny utsmyckningsmetod som går ut på att man med hjälp av en nagelborr piercar eller borrar hål på själva nageln. I hålet fäster man sedan en piercing eller utsmyckning som ofta blir väldigt snygg. Eftersom man kan fästa i stort sett vilken piercing som helst i fästhålet så finns det nästan oändliga variationer av utseenden man kan få med hjälp av en nagelpiercing. Det går även att byta ut piercingen mot valfri utsmyckning för att matcha dagens outfit.

Snygga nagelpiercings

Om man tittar runt på nätet så finns det mängder med exempel på riktigt snygga nagelpiercings. Den vanligaste utsmyckningen är en ring med ett litet hänge i.

Förhöjer utseendet

Många personer med nagelpiercings uppskattar det faktum att en nagelpiercing förhöjer utseendet på naglarna på ett sätt som man inte kan uppnå med vanliga medel.

Viktigt med starka naglar

Något som är väldigt viktigt när man skall skaffa en nagelpiercing är att man har starka naglar. Om man har för tunna eller för slitna naglar så är risken stor att själva nageln spricker på grund av den extra påfrestningen det innebär att ha en nagelpiercing. Det blir också en försvagning av att ha en perforering i nageln som gör att nageln kan gå sönder.

Inte farligt

Det är absolut inte farligt att pierca nageln, så länge personen som utför piercingen vet vad hen håller på med. Eftersom man inte har någon känsel i den del av nageln som sticker ut är det även helt smärtfritt. Den enda komplikation som teoretiskt sett skulle kunna uppstå är att man borrar hålet för långt in, vilket i så fall skulle göra ont.