Så hittar du rätt doft

De allra flesta vill dofta gott inför sig själva och för sin omgivning. Mänskligheten har sedan långt tillbaka i historian tillverkat dofter som vi sprayat eller smörjt in våra kroppar med i syftet att lukta gott.

Men det kan vara svårt att hitta en doft du verkligen gillar. Därför kommer du i följande text få några tips på hur du kan gå tillväga för att hitta din nya signaturdoft.

Utgå från doftnoter

Till att börja med kan du läsa på om olika doftnoter. Kort sagt är doftnoter de starkaste dofterna som finns i en parfym. Några exempel på vanliga doftnoter i parfymer är blommor, citrus, kryddor eller trä. Om du redan nu känner dig mer dragen till någon av noterna är du på god väg att hitta en parfym du gillar. En del föredrar blommiga dofter medan andra föredrar kryddiga.

Prova dig fram

En viktig del för att du ska hitta rätt doft är att prova dig fram. Du kan antingen ta en titt online och köpa hem parfymer du blir intresserad av för att prova dem när de har levererats. Men du kan också besöka en fysisk butik och prova de parfymer som finns där. När du provar dig fram får du ett bra hum på vilka doftnoter du gillar.