Hudvård

Naglarna är en viktig del för att ha fina och vackra händer. Men själva huden måste också vara i bra tillstånd.

Vatten

Vi behöver dricka vatten för att huden ska vara väl återfukta och för att vi ska må bra överhuvudtaget. Men huden gillar inte lika mycket att få vatten på sig.  Varmt vatten torkar ut huden och att tvåla händerna hela dagarna tar bort det skyddande lagret över huden.Använd inte för varmt vatten när du tvättar händerna eller duschar. Det torkar bara ut och du kommer att få torr och besvärlig hud i slutändan.

Solkräm

Vi tar oftast bara på oss solkräm när vi ska ligga på stranden eller gå runt på stan under semestern. Och även när vi använder någon form av solskydd är det lätt att glömma händerna fastän de är mest exponerad under lägst tid.Smörj in händerna ordentligt innan du tar en heldag i solen. Det minskar risken för bränd hy och missfärgningar.

Hudkräm

En bra hudkräm återfuktar och sjunker snabbt in i huden. Den tar även hand om saker som rynkor och missfärgningar. SwissClinic har en kräm som hjälper till att återfukta hela kroppen och påskyndar läkningen av småsår, brännskadad hy och motverkar utslag och eksem.Använd en sådan kräm en eller två gånger per dag beroende på hudtyp. Dina händer kommer att kännas lenare och se bättre ut på bara någon vecka.Sedan kan vi ta upp en liten kort lista på vad mer du kan göra för att få finare händer:

  • Smörj in nagelbanden med fet kräm för att förhindra att de blir fnasiga. 
  • Byt nagellack ofta så du inte har småfläckar med färg på naglarna största delen av tiden
  • Smörj in efter du tar bort nagellacket, aceton och annan nagellacksborttagning är uttorkande.
  • Bär handskar och vantar på vintern för att skydda händerna mot kyla.
  • Använd handskar när du tvättar och städar för att skydda dem från starka rengöringsmedel.
  • Köp och använd en mild tvål i badrummet som återfuktar efter varje användning.