Naturprodukter för din skönhet och hälsa

palmträd i bakgrundenAllt fler väljer att använda sig av naturprodukter istället för de kemiska och industriellt producerade skönhetsprodukterna som klär butikshyllorna i hela västvärlden. Men vilka är då de just nu de nya och mest populära naturprodukterna som vi har börjat använda sig av?

Nonique

Nonique är en frukt från Panama som för inte allt för många år sedan började tillåtas att använda i produkter ute i butikerna efter att ha använts av lokalbefolkningen i tusentals år. Frukten har väl över hundra olika värdefulla näringsämnen som hjälper din hud hålla sig så hälsosam som möjligt.  Företaget som tillverkar produkter baserade på frukten kan nu erbjuda allt ifrån dagkrämer till tvål och läppbalsam.

Kokosolja

En annan produkt som blivit otroligt populär på sista tiden är kokosoljan. Idag uppmuntras man på diverse hälsosajter att varje dag äta lite av oljan samt använda den för allt ifrån hud och hår till tänderna. Listan kan göras otroligt lång även om många påståenden bygger på människors personliga erfarenheter istället för välgjorda studier.Några av de saker man påstås kunna använda kokosolja till är:

  • För tillverkning av majonnäs
  • Som massageolja
  • För att mjuka upp hård hud på fötterna
  • Istället för grädde till kaffet
  • Kroppslotion

Rödbetor

Även rödbetor har på senare tid blivit extremt populärt, speciellt bland idrottande människor då det sägs ge längre uthållighet. Vanligast är att rödbetorna konsumeras som juice i ganska stora mängder. Det magiska ämnena i rödbetorna sägs vara nitrater, ett salt baserat på kvävejoner vilket finns i många andra frukter och grönsaker. Största anledningen att just rödbetorna har fått så stor uppmärksamhet är att alla studier som visat på dess uthållighetseffekter är gjorda med just rödbetsjuice.